Landstede Groei Opleidingen is klaar voor de toekomst

HARDERWIJK | januari 2021

Zowel bedrijven als particulieren kunnen het zo gek niet bedenken, of Landstede Groei Opleidingen bedenkt er een oplossing voor. Met een nieuwe directeur, nieuwe aanpak en een nieuwe eigen plek is de organisatie nog beter toegerust op het beantwoorden van de meest uiteenlopende onderwijsvragen en het leveren van maatwerk.

HARDERWIJK – Zorgmedewerkers een begeleidingstraject bieden in het verwerken van trauma’s. Vrachtwagenchauffeurs achter het stuur met een podcast Engels leren spreken. Een cursus Vakmanschap Koolmonoxide organiseren voor monteurs, zodat ze voldoen aan de eisen van de nieuwe Gasketelwet. ,,Als mbo-organisatie willen we kunnen inspelen op de nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen’’, zegt de nieuwe directeur van Landstede Groei Opleidingen Jan Nijhuis, die zijn sporen als directeur van andere onderdelen van Landstede Groep inmiddels ruimschoots verdiende. ,,In de huidige samenleving verandert de vraag van het werkveld steeds sneller. Mensen moeten makkelijk kunnen omscholen, zodat ze van de ene naar de andere baan kunnen overstappen. Als een kok bij een schildersbedrijf-academy in twaalf weken kan omscholen tot schilder, zijn we niet goed bezig als we blijven volhouden dat hij er bij ons drie jaar over moet doen. Als een groot online warenhuis een trainingstraject zoekt voor honderden medewerkers die gaan verhuizen èn meer thuis gaan werken, kun je niet zeggen dat we pas na de zomervakantie gaan beginnen. Dan willen we dat nu meteen kunnen doen. Dit vraagt om flexibele onderwijsaanbieders die maatwerk kunnen bieden en snel kunnen schakelen. Landstede Groei Opleidingen kan dat.”

 

Commercieel medewerker Anne van Zantvoort is blij met de frisse wind die door Landstede Groei Opleidingen (voorheen alleen Groei Opleidingen) waait. ‘Ons team was verdeeld over de mbo-vestigingen van Landstede Groep in Harderwijk, Raalte en Zwolle. Met een nieuwe directeur en een thuishonk aan de Wilhelminastraat in Zwolle, van waaruit we onze hele regio bedienen, verbetert onze interne en externe zichtbaarheid. Jan neemt al zijn kennis, invloed en ook zijn netwerk mee, zodat we nog beter kunnen inspelen op de vraag van de klant. Met de toevoeging van Landstede aan onze naam geven we aan dat we trots zijn op onze onderwijsroots.” Landstede Groei Opleidingen werkt met eigen trainers, met docenten en medewerkers van Landstede MBO en waar nodig wordt externe deskundigheid ingeschakeld. ,,Als bijvoorbeeld een medisch kinderdagverblijf verzoekt om training op het gebied van verzorging en begeleiding van kinderen met een zeer specifieke medische behoefte, regelen wij een in company-training met de beste deskundigen.’’ Landstede Groei Opleidingen staat vooral bekend om de deskundigheid op zorggebied, maar biedt opleidingen, cursussen en trainingen in alle sectoren.

 

Het is druk bij Landstede Groei Opleidingen, ondanks, of misschien juist als gevolg van corona. ,,Bedrijven hebben ons nodig’’, zegt Anne. ,,Waar wij heel sterk in zijn, is trainingen met een menselijk karakter. Wij hebben oog voor de problematiek waar de mensen mee kampen en voor wat er speelt binnen bedrijven. En juist nu blijkt hoe belangrijk het is dat we flexibel zijn. Online onderwijs is een hype momenteel, maar waar mogelijk binnen de coronamaatregelen, geven we fysiek les en regelen we terugkomdagen. Dat persoonlijke aspect vinden we heel belangrijk.’’ Jan knikt. ,,Dat, samen met onze kwaliteit en jarenlange ervaring in het ontwikkelen van middelbaar beroepsonderwijs, onderscheidt ons. Wij kennen de behoeften en wensen van zowel het werkveld als de medewerkers, deelnemers en studenten.”

 

Landstede Groei Opleidingen

Harderwijk, Raalte, Zwolle

www.groeiopleidingen.nl

088- 850 79 71

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen