LED Signs lokaal en vooruitstrevend

ERMELO januari 2021

Sinds 1 februari staan langs de vijf drukste toegangswegen naar Ermelo full colour LED-borden van 2 bij 1 meter: langs de Harderwijkerweg, Putterweg, Horsterweg, Leuvenumseweg en de Ericalaan/Drieërweg. ,,Dit is een andere, vooruitstrevende manier van reclame’’, aldus Bert Onderweegs die onder de noemer LED Signs Ermelo de exploitatie doet.

ERMELO – De Gemeente Ermelo faciliteert de ruimte en heeft de benodigde vergunningen verleend. Calumma doet de uitvoering en het onderhoud. In ruil hiervoor krijgt de gemeente Ermelo het bovenste deel van het bord. Beide partijen hebben een contract voor tien jaar afgesloten. ,,Wij hebben de LED-borden gemaakt en geplaatst en bieden advertentiemogelijkheden aan door slots’’, vertelt Bert Onderweegs, directeur van het Reclame & Signcenter. Het traject heeft vijf jaar geduurd. ,,Ermelo was de enige gemeente in de regio die geen digitale informatievoorziening aan het begin van zijn kern had. Nu is Ermelo met vijf full color LED screens ineens vooruitstrevend. Ik ben bekend met de lokale politiek en heb een netwerk van Ermelose ondernemers. Ik wilde niet dat een groot bedrijf dit neer zou zetten en het geld uit Ermelo zou wegvloeien. Ik vind het vrij bijzonder dat wij nu vanuit de gemeente de concessie krijgen om dit te doen. Mooi dat wij als klein bedrijf kunnen investeren in zo’n groot project.”

Narrowcasting met grote schermen langs wegen is een bestaan concept voor gemeentes. Van de computer worden de beelden via het 4G-netwerk naar de LED signs gestuurd. Toch ziet Onderweegs maatwerk voor Ermelo. ,,De bovenste helft van het bord is voor citymarketing van de gemeente zoals aankondiging van weekmarkten en kleinschalige evenementen. Via VVV Ermelo kunnen mensen evenementen opgeven en Ronnie Regeling gaat zelf ook lokale evenementen plaatsen. Ook gaat de gemeente de borden inzetten voor parkeerverwijzingen.”

De onderste helft is voor commerciële uitingen van bedrijven. ,,Wij gaan die advertentieruimte flexibel verhuren, dit kan al per week. Een belangrijk verschil met andere concepten, waar adverteerders vaak vastzitten aan langjarige contracten. De lokale ondernemer heeft er iets aan. Dat vind ik belangrijk en is een hoofdreden waarom wij concessie van de gemeente hebben gekregen.”

 

Slots

Een LED-bord is opgedeeld in slots: een ‘diashow’ van maximaal acht frames van 7,5 seconden; een cyclus van in totaal een minuut. Op het onderste deel van elk bord zijn iedere dag acht plekjes vrij. Zo’n dia (slot) kun je voor een week huren. Hiervoor komen allerlei staffels; je kan een los slot kopen, maar ook op alle vijf borden voor een langere periode. Een slot gaat per week tussen 50 en 80 euro kosten, afhankelijk van de locatie. Over de Harderwijkerweg rijden per dag 16.000 auto’s en schrikbarend veel mensen zien zo’n advertentie. Het bord valt op, want is 2 meter hoog en 1 meter breed. De LED borden gaan uit tussen 0.00 uur ’s nachts en 6.00 ’s ochtends.”

Op ieder LED sign gaan twee slots over het hele bord heen. Deze zijn bedoeld voor langlopende contracten met grotere partijen die lopen via landelijke mediabureaus. ,,Hierdoor kan ik het voor kleine ondernemers flexibel inrichten en is het prijstechnisch interessant.”

 

LED Signs Ermelo

Jagerserf 8 Ermelo

0341-562662

www.ledsignsermelo.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen