Ontdek ons theateraanbod van het nieuwe seizoen en kom een keertje (of vaker) naar Theater Stroud!

PUTTEN oktober 2023

Het nieuwe theaterseizoen is weer van start gegaan en we hebben weer mooi en gevarieerd aanbod aan artiesten en voorstellingen. Een mooie mogelijkheid om met je (zaken)partner naar het theater te komen. Of boek een voorstelling als bedrijfsuitje met het personeel, bijvoorbeeld in combinatie met een diner of meet & greet met de artiesten. Informeer maar eens naar de mogelijkheden.

Houd je bijvoorbeeld van muziek? Dan is de voorstelling ‘Diedericks Duel’ op vrijdag 6 oktober (20.15 uur) vast iets voor je. Het is een muzikale masterclass met multi-instrumentalist Diederick Ensink. Deze muzikale alleskunner gaat in de voorstelling de strijd aan, niet tégen maar mét al zijn muziekinstrumenten. In een show bomvol muziek, mooie liedjes en muzikale weetjes laat Diederick verschillende muziekstijlen en muziekinstrumenten met elkaar strijden. Dit is niet het enige duel dat hij zal leveren. Want wat gebeurt er als de strijd in het hoofd het soms van je overneemt? Diederick vliegt dit vraagstuk op zijn eigen, authentieke, muzikale manier aan. Dat zorgt voor talrijke grappige, ontroerende en vooral herkenbare muzikale

Huub Stapel

Naast muzikale voorstellingen bieden we ook onder meer toneel, cabaret, kleinkunst, komedie, jeugdvoorstellingen en literaire avonden. Neem nu Huub Stapel, de man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde en het huwelijk tot op het bot ontleedde. In een geestige, ontroerende en meeslepende voorstelling, wijdt zich op zaterdag 28 oktober (20.15 uur) in Theater Stroud aan een nog groter onderwerp: familie. Geen ruzie gaat zo diep als familieruzie. Tegelijk is het de enige band waarvan je je nooit kunt ontdoen. Een huwelijk kun je ontbinden. Een vriendschap kun je beëindigen. Maar familie blijft altijd. Huub Stapel leidt je in de voorstelling ‘Alleen familie’, persoonlijker dan ooit, langs feesten der herkenning en verborgen verledens.

Mark Mieras

Heel informatief is de theaterlezing ‘Rijke hersenen – Grijze haren’ van wetenschapsjournalist Mark Mieras. Hij neemt je op donderdag 2 november (20.15 uur) mee op ontdekkingstocht door het brein. Hoe veranderen de hersenen gedurende ons leven? Waar worden we met de jaren minder goed in en waarin juist steeds beter? Ervaar tijdens deze theaterlezing zelf hoe bijzonder je eigen hersenen zijn. En ontdek hoe belangrijk het is dat iedereen in de samenleving kan blijven participeren. Ook is er ruim aandacht voor dementie. Hoe ga je om met mensen die dementeren? Hoe begrijp je hun proces?

Mark Mieras is als wetenschapsjournalist gespecialiseerd in neuropsychologie. In zijn werk vloeit harde wetenschap over in persoonlijke ervaringen, zoals die met zijn dementerende moeder. Zo slaat hij een brug naar de wereld van zijn publiek en hun persoonlijke ervaringen.

Esther Verhoef

We besteden in ons theater ook aandacht aan literatuur. Ontmoet bijvoorbeeld Esther Verhoef, Nederlands meest genomineerde en bekroonde thrillerauteur. Alleen in Nederland zijn er al meer dan 2,9 miljoen thrillers en romans van haar verkocht. Misschien ken je haar ook wel onder het pseudoniem Escober. Onder deze naam schrijft ze actiethrillers samen met haar man Berry.

Esther vertelt op vrijdag 3 november (20.15 uur) over haar eigen werk en gaat verder in op haar nieuwste thriller Alter Ego uit 2023. Je kunt haar ook vragen stellen. Na de lezing kun je boeken kopen en laten signeren bij de boekentafel van boekhandel Bruna.

Grote namen en aanstormend talent

Verder staan de komende maanden op het podium van Theater Stroud onder anderen:

– vrijdag 10 november: Karin Bloemen & The Old School Band met ‘Gladys, Ella, Barbra, Adele … Karin!’

– donderdag 23 november: Thjum Arts met ‘Tijdloos Genot’

– zaterdag 16 december: ForEverly Brothers met ‘Tribute to The Everly Brothers’

 

Het zijn maar een paar voorbeelden uit ons uitgebreide aanbod. Kijk op onze website voor het volledige programma. We leggen per voorstelling uit wat je kunt verwachten.

Als team zorgen we ervoor dat elke voorstelling weer een heerlijk avondje uit wordt. We verwelkomen je graag bij een van de voorstellingen in ons theater!

Team Theater Stroud

 

 Ons volledige programma is te vinden op onze website www.theaterstroud.nl. Ook de kaartverkoop gaat via deze website. Bij iedere voorstelling is een drankje in de pauze of na afloop inbegrepen.

Meer informatie over de voorstellingen is verkrijgbaar via PR & Marketing Theater Stroud, pr@theaterstroud.nl.

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen