Winst door tijdige interventie van een professional

HARDERWIJK juli 2021

Als een medewerker niet meer binnen een organisatie past door onvoldoende functioneren, een fusie of koersverandering of een verminderde belastbaarheid na ziekte, kan dat een reden zijn om Concerned in te schakelen.  De coaches van Concerned zijn specialist in werkgeversdiensten, zoals outplacement en re-integratie Eerste en Tweede Spoor.

 

HARDERWIJK – Elisabeth Creteer en Christa Verhorst zijn coaches bij Concerned. Het team bestaat uit acht coaches, zes op de hoofdvestiging in Harderwijk, twee op de vestiging in Bunnik. Met hun werkgeversdiensten acteren ze het liefst preventief, zoals door coaching en training van medewerkers. ,,Je kunt beter preventief stappen nemen, dan de escalatie afwachten. Als je op tijd schakelt en een interventie doet, brengt het meer dan wanneer je achteraf de schade moet repareren. Dit geeft zowel financiële als persoonlijke winst’’, vertelt Verhorst.

Als het functioneren niet naar tevredenheid van beide partijen verloopt, is het gevaar dat er meer schade ontstaat als dit door suddert. ,,We snappen dat dit niet de core business van bedrijven is. Als belangen van een werkgever en werknemer meespelen, helpt het als een externe, onafhankelijke professional meekijkt en snel tot de kern van het probleem komt.”

Outplacement

Als de arbeidsrelatie verstoord raakt, en je afscheid van elkaar neemt, kijkt Concerned hoe het van daaruit verder kan. Een outplacement traject is gericht op het vinden van een passende uitdaging voor de werknemer. ,,Wij hebben een groot netwerk en veel ervaring. We praten over verlies van de baan en begeleiden in het goed afscheid nemen van elkaar. We benoemen kernwaarden vanuit talenten: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? We stellen samen een goed CV op, oefenen gesprekstechnieken en zorgen zo voor beweging. Vanuit ons netwerk kunnen we een leerwerkplek, stageperiode of proefplaatsing aanbieden. Met als doel de stap zetten naar een nieuwe uitdaging.’’

 

Eerste en Tweede Spoor

Als een medewerker langdurig ziek wordt, geldt in principe hetzelfde traject. Concerned voert voor diverse bedrijven, in diverse branches, met succes re-integratie trajecten uit. De coaches zijn goed op de hoogte van de wet- en regelgeving. Creteer: ,,Bij ziekte heb je als werkgever en werknemer de verplichting om de Wet Verbetering Poortwachter te volgen. Als na een arbeidsdeskundig onderzoek blijkt dat de medewerker niet meer terug kan naar zijn eigen werk, moet gezocht worden naar passende arbeid. Spoor 1 is dan een terugkeer bij de eigen werkgever met andere aangepaste werkzaamheden. Als binnen het eigen bedrijf geen mogelijkheden meer zijn, kijken we buiten de organisatie: Spoor 2.  We maken als Concerned afspraken over het Tweede Spoor traject en voeren dit uit. Het inzetbaarheidsprofiel is leidend, daarin wordt gesproken over de mogelijkheden die er nog wél zijn.  Wij kijken objectief en gaan praktisch, daadkrachtig en pragmatisch te werk. We handelen zowel in het belang van de werkgever als van de werknemer, met als resultaat een win-win voor alle partijen. ”

 

Concerned

06-53569407 (Christa Verhorst)

06-22792837 (Elisabeth Creteer)

www.concerned.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen