Sportief netwerk bij Adventurepark Harderwijk

17 mei 2022


HARDERWIJK – Het werd dinsdag 17 mei een sportief uitje voor de leden en gasten van Regionetwerk Stad in Bedrijf bij Adventurepark Harderwijk. Zij konden een rondje rijden met de e-chopper of e-loopfiets en op 16 meter hoogte een ‘freefall’ maken en langs de rollercoaster zipline tussen de bomen door bewegen.

 

Menigeen was in zijn element en bijna iedereen deed mee aan de activiteiten. Leisure ondernemer Erik Kroon en zijn instructeurs gaven een rondleiding en aanwijzingen bij de diverse attracties. De vier studenten van Windesheim hielpen bij de organisatie van het netwerk voor hun stage.

Op inspirerende wijze vertelde Kroon zijn verhaal. De 47-jarige ondernemer uit Uddel begon op zijn 20ste voor zichzelf met het organiseren van dagjes uit voor vergadergasten in Garderen. Het rondje met de boswachter en met de huurfiets kreeg al gauw meer uitdaging met boogschieten en mountainbiken. Kroon kreeg veel aanvragen via internet; voor het verzorgen van uitjes met Mini Coopers tot helicopterdroppingen.

Kroon heeft in crisistijd steeds nieuwe markten gevonden voor zijn activiteiten. In 2008 maakte de particuliere markt kennis met de lokale verhuurwinkels de Veluwespecialist om de Veluwe te verkennen. In de coronaperiode bedacht hij de game escaperoom @ home en de escapetours voor bedrijven en particulieren in verschillende steden over de wereld.

Zowel in Garderen (2012) als Harderwijk (2019) heeft hij een klimbos als attractiepark gebouwd. In 2021 is aan de Boekhorstlaan het labyrint Fort Vertier neergezet – een doolhof als game waarbij je moet klimmen, klauteren én nadenken. Een sportief uitje of kan worden afgesloten met een barbecue of live cooking.

„Ik vind het gaaf om voor gezinnen, bedrijven en groepen iets moois te organiseren op de Veluwe. Je moet gewoon doen om te zien wat het beste werkt. Fouten maken mag. We hebben dit jaar 42 fulltimers en 90 parttimers in dienst en vorig jaar was wonderbaarlijk genoeg het beste jaar ooit.’’

Foto's